Renate

Ik ben Renate Kalf (38), het gezicht, de stem en de kracht achter SpiegelStem: de taal van het hart! Ik ben getrouwd met een hele leuke man en moeder van 2 heerlijke, bijzondere en eigenzinnige kinderen. Ik vind het fijn om al lezend & levend van alles te ontdekken. Ik krijg energie van wandelen in de natuur. Dit verbindt me altijd weer met mijzelf. Net als intuïtief schrijven en zingen. Dit zijn mijn instrumenten om me te verbinden met anderen en zo te kunnen helpen.

Deze verbinding is van jongs af aan de rode draad in mijn leven. Ik heb altijd veel op kinderen gepast, was leidster van allerlei clubs en hielp met het begeleiden van huiswerk. Later volgde het werken in de kinderopvang als bijbaan tijdens mijn studie Pedagogische Wetenschappen. Met veel plezier heb ik 11 jaar lang gewerkt bij schoolbegeleidingsdiensten. Ik onderzocht en begeleidde kinderen met (onderwijs)leeruitdagingen. Daar tussendoor heb ik altijd veel liedjes, gedichten en verhalen geschreven en in verschillende settingen gezongen.

Toen ik moeder werd, werd er iets heel dieps in mij aangeraakt. Ik raakte mijzelf deels kwijt én vond mijzelf ook weer. Al was dit wel op een andere manier dan ik  gedacht had. Het denken maakte dan ook plaats voor het voelen. Ik werd (en word) door mijn kinderen getriggerd om heel diep binnen in mijzelf te kijken en écht te luisteren. In mijn zoektocht naar een gezond & gelukkig gezinsleven kwam ik in aanraking gekomen met diverse wetenschappelijke, alternatieve en intuïtieve/spirituele werkwijzen en therapieën. Dit wilde ik niet alleen voor mijzelf en mijn gezin gebruiken, maar ook daarbuiten. Ik ben naast orthopedagoog ook kinesioloog, reflex-integratie behandelaar en psychomotorisch leer- en gedragsspecialist geworden. Ik richtte 3 jaar geleden praktijk KindKern op.

Ik had echter het gevoel een belangrijk stuk te missen en wilde op een dieper niveau helpen. Toen ik een cursus tot afstemmer/reader volgde, voelde dit als thuiskomen! Ik had gevonden wat ik zocht. Hierdoor heb ik het écht luisteren naar mijzelf en naar anderen weer ontdekt en is SpiegelStem ontstaan. Met SpiegelStem kan ik een zinvolle bijdrage leveren. En doe ik waar mijn hart een sprongetje van maakt en van gaat zingen:

Luisteren naar kinderen en volwassenen en hun Stem Spiegelen.
Zodat ieder zijn/haar eigen LevensLied kan zingen en LevensLicht kan stralen.

Renate Kalf – SpiegelStem

Reading & Healing
“Licht Leven & Leuk Leren”

U kunt contact opnemen met spiegelstem@renatekalf.nl
voor een Horend Hart én Hel(p)ende Hand op afstand