Over mij

Ik ben Renate Kalf (36), holistisch orthopedagoog en eigenaar van KindKern. Bij KindKern doe ik onderzoek bij (veelal) kinderen en geef ik begeleiding bij (onderwijs)leer- en leefuitdagingen.

Ik ben mijn loopbaan begonnen als orthopedagoog/onderwijsadviseur/dyslexie- en rekenspecialist. Na diverse opleidingen kwamen daar nog bij:

  • internationaal RMT consultant (reflex-integratie)
  • psychomotorisch leer- en gedragsspecialist
  • kinesioloog in opleiding

Wie ben ik verder? Ik ben een vrolijke, sensitieve/intuïve vrouw. Ik blijf in balans en krijg energie door wandelen in de natuur, zingen en yoga. Ik ben getrouwd met een hele leuke man en moeder van 2 heerlijke, bijzondere en eigenzinnige kinderen.

Al tijdens mijn tienerjaren ontdekte ik dat mijn hart ligt bij het begeleiden van kinderen en jongeren. Ik werd vaak gevraagd als oppas, gaf al jong bijles, heb diverse clubs begeleid en ging al jong werken in de kinderopvang. Vandaar dat de opleiding ‘Pedagogische Wetenschappen’ (studierichting onderwijsleerproblemen, specialisatie dyslexie) een hele logische keuze was.

Met veel plezier heb ik ruim 11 jaar bij een schoolbegeleidingsdienst gewerkt als onderwijsadviseur. In deze jaren heb ik voornamelijk heel veel leerlingen geobserveerd, getest en begeleid op het gebied van o.a. intelligentie, rekenen, lezen en spellen.

Aangezien ik óók de kinderen met zeer ernstige leerproblemen (de ‘dyssen’ als dyscalculie, dyslexie, dyspraxie, dysorthografie, disharmonisch intelligentieprofiel) en met comorbiditeit (het samengaan van meerdere ontwikkelingsuitdagingen als bijv. ADHD, autisme enz.) maatwerk wil bieden, ben ik 1,5 jaar geleden KindKern gestart. Deze naam dekt voor mij alles omdat:

  • ik vanuit de Kern werk
  • kinderen de Kern van de samenleving vormen, met om hen heen kringen met (groot)ouders, leerkrachten, sportcoaches, enz.
  • ki=(leer- en leef)energie. Alles=energie!
  • kinderen heel goed spiegelen, dus ook de Kern van hun ouders tonen
  • iedereen Kwaliteiten IN De KERN bezit (KindKern)

Binnen KindKern hanteer ik een holistische aanpak: ik integreer mijn academische achtergrond en ruime kennis en ervaring als onderwijsadviseur met meer lichaamsgerichte- en natuurgeneeskundige technieken. Ik maak daarbij automatisch gebruik van mijn sensitieve/intuïtieve kwaliteiten en mijn persoonlijke ervaring.

Op deze manier zorg ik voor een totaalpakket waarin ik kinderen en volwassenen vanuit hun kern kan helpen en zorgen voor balans.

Mijn missie is dan ook om EHBO te bieden aan iedereen: Echte Hulp bij Onderwijs- en Ontwikkelingsuitdagingen!

Zodat bij meer kinderen (en hun ouders) hun leer- en leefenergie vrij kan stromen. Zodat je weer kunt leren (i.t.t. compenseren) en leven (i.p.v. overleven). Een kind dat zich blij ∞ vrij voelt, dat kan groeien ∞ bloeien vanuit zijn/haar eigen kern: KindKern.

Kortom: voor jong en oud op naar beter leren & leven!

p.s.  ik hecht ook voor mijzelf veel waarde aan leren en leven vanuit mijn eigen kern. Ik besteed daarom veel tijd, aandacht en passie aan mijn praktijk. Gedrevenheid, kwaliteit en professionaliteit vind ik zeer belangrijk. Ik ben daarom momenteel aangesloten bij de volgende beroepsorganisaties: NVO, SKJ en LBRT en als student lid bij Topki. Daarnaast ben ik opgenomen in het internationale register van RMT en het nationale register van ‘breincentrum’.