KalfKracht

Ik ben Renate Kalf (38), Online Orthopedagoog, TaalTovenaar en VerhalenVerteller en sinds 3 jaar eigenaar van KindKern. Bij KindKern maak ik o.a. RemedialReadings (AfstandsAfstemmingen). Om zo kinderen en hun ouders een ‘Horend Hart én een Hel(p)ende Hand‘ te bieden bij allerlei (onderwijs)leer- en leefvragen.

Van jongs af aan ben ik bezig met intuïtief schrijven van liedjes, gedichten en verhalen. Ook begon het helpen en begeleiden van kinderen al jong: oppassen, leidster zijn van allerlei clubs, huiswerk begeleiden. En later volgde het werken in de kinderopvang als bijbaan tijdens mijn studie Pedagogische Wetenschappen.

Met veel plezier heb ik 11 jaar lang gewerkt bij schoolbegeleidingsdiensten. Ik mocht kinderen met (onderwijs)leeruitdagingen onderzoekeen en begeleiden. Ook toen al stemde ik automatisch af op wat kinderen nodig hadden.

Na de geboorte van mijn oudste dochter kwam ik steeds meer in aanraking met het alternatieve/intuïtieve circuit. Dit ervaar ik als zeer aanvullend. Ik ben daarom naast orthopedagoog ook kinesioloog, reflex-integratie specialist en psychomotorisch leer- en gedragsspecialist. Tevens maak ik regelmatig leuke ‘uitstapjes’ om mijn intuïve vermogens uit te breiden, waar mijn hart heel blij van wordt!

Het was tevens mijn dochter die mij vroeg (toeriep eigenlijk :))  ‘wanneer ga je nou eens luisteren!’. Ze bedoelde dit op een dieper niveau. Het kwam binnen.
Na heel wat omzwervingen, ben ik dan zelf weer terug bij mijn eigen KindKern:
écht luisteren naar mijzelf en van daaruit naar anderen.
En zo doe ik waar ik heel erg blij van word:

Kinderen (en ouders) Leren hun
LevensLied te zingen en LevensLicht te stralen!
Voor Lichter Leven & Leuker Leren!

Nog meer over mij? Ik ben getrouwd met een hele leuke man en moeder van 2 heerlijke, bijzondere en eigenzinnige kinderen.
Ik krijg doe graag aan yoga en krijg energie van wandelen in de natuur met onze hond. Mijn passies zijn invoelen, schrijven en zingen.
Als jong meisje wilde ik non (toewijding) en zangeres worden (klankbevrijding, eigen stem laten horen). Tijdens het VWO had ik bedacht om te werken bij de luchtmacht (overzicht houden, actie, strijd stoppen) of bij artsen zonder grenzen (hel(p)en overal en altijd). Ik schreef me in voor journalistiek (vragen stellen, luisteren, verwoorden) om uiteindelijk Pedagogische Wetenschappen te studeren (kinderen, ouders, leerkrachten begeleiden).

Laat ik mijn passies en dromen nou allemaal combineren in de ‘RemedialReadingen’ en in mijn overige creaties bij KindKern!

Renate Kalf – Online Orthopedagoog
Praktijk KindKern

Intuïtieve Inzichten & Inspiratie
Licht Leven & Leuk Leren

renate@kindkern.nl
https://www.facebook.com/kindkern

“Voor een Horend Hart én Hel(p)ende Hand op afstand”