Renate

Wie ben ik
Ik ben Renate Kalf (38), het gezicht, de stem en de kracht achter SpiegelStem: de taal van het hart! Ik ben getrouwd met een hele leuke man en moeder van 2 heerlijke, bijzondere en eigenzinnige kinderen. Ik krijg energie van wandelen in de natuur. Dit verbindt me altijd weer met mijzelf. Verder ben ik graag creatief bezig en houd ik van spelen met taal: ik lees, schrijf, dicht en zing graag en werk aan mijn boek ToverTaal! Dit is één van mijn manieren om mensen in beweging te krijgen. Mijn naam is dan ook erg toepasselijk: Re(so)nate! Ik ben een soort KlankKast voor WonderWoorden en Zinvolle Zinnen!

Loopbaan
Van jongs af aan ben ik op allerlei manieren mensen(kinderen) aan het begeleiden. Ik heb altijd veel op kinderen gepast, was leidster van allerlei clubs en hielp met het begeleiden van huiswerk. Later volgde het werken in de kinderopvang als bijbaan tijdens mijn studie Pedagogische Wetenschappen. Met heel veel plezier heb ik 11 jaar lang gewerkt bij schoolbegeleidingsdiensten. Ik onderzocht en behandelde kinderen met (onderwijs)leeruitdagingen. Ik begeleidde en adviseerde ouders en leerkrachten d.m.v. observaties, gesprekken en trainingen.

Ontdekkingsreis
Sinds ik moeder ben word ik door mijn kinderen getriggerd om nog verder te kijken, beter te luisteren én dieper te voelen. Tijdens mijn ontdekkingsreis kwam ik o.a. in aanraking met diverse alternatieve  werkwijzen. Dit ervaar ik als zeer aanvullend op mijn wetenschappelijke achtergrond. Zo ben ik naast orthopedagoog ook (educatieve) kinesioloog, reflex-integratie behandelaar en psychomotorisch leer- en gedragsspecialist. 3 Jaar geleden richtte ik praktijk KindKern op met als missie kinderen met leer- en leefuitdagingen vanuit de kern te kunnen helpen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-11.pngSpiegelStem
De puzzel voelt voor mij compleet sinds ik een cursus volgde om nog meer te vertrouwen op mijn intuïtie. Ik zet mijn vermogen tot invoelen, luisteren, spiegelen, afstemmen en helpen graag in. En zo is SpiegelStem ontstaan! Ik vertaal wat er nodig is op leer- en leefgebied en help zo kinderen én volwassenen!

Missie-Intentie-Visie-Energie-Passie-Creatie
Mijn missie is Resonantie & Harmonie. Dat iedereen en alles is afgestemd op de eigen frequentie van Licht & Liefde. En daardoor (zich) vanuit en in hun hart goed voelt (gevoed, gelukkig, geliefd, gezond, gezien en gehoord) en de wereld zo op een hogere trilling komt.
Met de intentie dat mensen hun eigen LevensLied zingen, LevensLicht stralen en LeerLol hebben!
Mijn visie is dat dit binnen hand- en stembereik ligt.
Ik werk dan ook met passie aan Leven & Leren met een Horend Hart, Helder Hoofd & Helpende Hand! Zodat Leven & Leren Licht & Leuk is.
Mijn energie gaat naar het zuiver & liefdevol vertalen van en met Hart & Ziel.
Om zaadjes te planten voor Groei & Bloei.
De creatie van SpiegelStem en ToverTaal is (af)stemmen, spiegelen, schrijven & spreken.
In de vorm van o.a. afgestemde consulten, meditaties, gedichten, verhalen,  liedjes, cursussen.

Hart In De Palm Van Uw Hand, Hart, Hand

Renate Kalf – Orthopedagoog – SpiegelStem

Licht Leven & Leuk Leren
spiegelstem@renatekalf.nl

Een Horend Hart, Helder Hoofd & Helpende Hand (op afstand)

Wil je helpen om het stembereik van ToverTaal & SpiegelStem te vergroten?
Zou je dan je ervaringen en mijn website delen? Voor Leven & Leren vanuit het Hart voor velen!