Tips

Ik heb hieronder enkele WegWijzers op een rijtje gezet. Dit zijn tips waarvan ik merk dat als ik ze toepas ik mezelf goed voel & voed. Het is de basis voor een Licht Leven & Leuk Leren! En stukken hiervan komen regelmatig in de SpiegelStem-afstemmingen terug! Sleutel: Voelen/voeden mag hoor! En wellicht brengt het je buiten de gebaande paden/wegen, maar wel op die van jezelf! Om zo je eigen LevensLicht te schijnen & je LevensLied te zingen. Om zo weer/meer LeefLef & LeerLol te hebben!

V=Voeding & Voelen
Voeding: Voel goed welke voeding er bij jou wanneer past. Vaak is dit natuurlijke, onbewerkte, seizoensgebonden voeding die passend is bij je leefstijl, voldoende verwerkingstijd tussendoor, na het sporten eten, dankbaar zijn voor wat en met wie je eet. Eet rustig en kauw goed! Voelen: neem voldoende tijd en rust om al je gevoelens te voelen en door je heen te laten stromen!

O=Ontladen & Opladen
Laat alles stromen en krop niets op. Huilen en schreeuwen zijn bijv. heel natuurlijk en helend! Beweeg genoeg, denk ook aan springen! Spreek af met vrienden, luister muziek, ga naar de sauna enz.

E=Expressie & Ervaring
Leef je uit! In dans, muziek, zang, schilderen, tekenen, dichten enz.
Ervaar wat bij je past!

L=Lopen & Lol
Lopen is de meest natuurlijke manier van ons voortbewegen. Het stimuleert beide hersenhelften en zorg zo voor balans! Als je daarbij dan ook nog veel lacht, komen er ook nog prettige stoffen vrij!

D=Dromen & Doen
Er is een tijd van heerlijk onbegrens dromen, waar the sky no limit is en dan is er een tijd van doen! Van aanpakken, doorpakken, stappen zetten!

E=Energie & Eerlijk
Wat geeft en wat neemt je energie? Zie ook de meditatie hierover op deze site. Denk aan voeding, plaatsen, mensen, werkzaamheden enz.
Eerlijk duurt het langst, wees eerlijk naar jezelf, zorg dat je jezelf altijd recht in de ogen aan kunt kijken, dan kan je dat bij een ander ook!

N=Natuur & Nachtrust
De natuur verbindt en de natuur geeft rust! Daarna zal slapen ook een stuk beter gaan. Ga op tijd naar bed, doe de laatste paar uren voor het slapen gaan rustig aan en omring je met natuurlijk licht. Beluister ook evt. mijn slaapmeditatie. Zorg voor een goed matras en een goed kussen. Ventileer je kamer, haal de natuur in huis en hanteer een natuurlijk dag- en nachtritme. Op tijd wakker worden en zo rustig beginnen aan de dag is heerlijk!

M=Meditatie & Mindfulness
Het lijkt heel wat, maar het gaat gewoon om aandachtig en bewust zijn in het hier & nu door rustig in en uit te ademen en je gedachten te zien als wolkjes die vanzelf weer wegdrijven!

A=Ademen & Aarden
Ademen verbindt jou met jezelf en dus ook met de ander. Het is de brug tussen je hart, hoofd en lijf. En wellicht ook tussen hemel & aarde. Het werkt aardend & verlichtend!

G=Groei & Gelijkgestemden
Volg cursussen, luister podcasts en/of lees boeken die je ziel voeden en die zorgen voor groei & bloei. Omring je met mensen met een positieve energie die bij je resoneren.

H=Hulp & Huisdier
Vraag hulp & bied hulp. Vraag bijv. hulp aan een grotere macht als je daar in gelooft en bied hulp aan mensen waarvan jij denkt dat ze het nodig hebben. Geef ook gul! Het zorgen voor en knuffelen van een huisdier geeft ook een goed gevoel!

O=Overgave & Ontspannen
Sta open voor wonderen! Waai soepel mee met de wind die waait in je leven en weet ook wanneer te midden van een storm te staan!

O=Ogen & Oren
Houd je ogen & oren open. Wat word je gespiegeld in het dagelijkse leven?

R=Relaxe & Resoneer
Datgene wat bij jou past, wat bij jou resoneert, wat bij jou hoort, waarnaar jij echt verlangt, zal als vanzelf op je pad komen als jij dat én jezelf rustig de ruimte geeft!

Plukken Bloemen, Madeliefjes, Meisje, Kind, Natuur

Renate Kalf – SpiegelStem – Orthopedagoog
Licht Leven & Leuk Leren

spiegelstem@renatekalf.nl
voor een Horend Hart & Helpende Hand op afstand